Nielen dobre sa najesť

Jedlo, to je láska. Nie každý ju pochopí, nie každý ju tak vníma. Chutné recepty vedia zahnať hlad, nasýtiť na celý deň, ale pre vášnivých kuchárov predstavujú aj stále nekonečnú studnicu inšpirácií. Najviac v spájaní stále nových a exotickejších chutí s tými domácimi, aby sa opäť raz vytvoril pokrm, ktorý pošteklí chuťové poháriky. Na každom postupe je vždy čo vylepšovať. Tu pridať trochu viac korenia, vynechať ho alebo zameniť. Aj tie najmenšie zmeny a ingrediencie vytvárajú jedlo, ktoré sa môže radiť k istej svetovej kuchyni. Slovenská nie je mexická. A predsa sa v každej nájde niečo výnimočné, ktoré jej dáva svojský ráz. Varenie nie je len nudná činnosť, ktorú treba mať rýchlo za sebou a čo najskôr jesť. Je to tvorivý proces, ku ktorému sa pristupuje s láskou a svedomite.

Umenie v kuchyni

Aj to najchutnejšie jedlo na svete chutí ešte viac, ak je na tanieri správne naaranžované. Trochu z umenia sa čoraz častejšie dostáva aj do kuchyne. Každý recept má nielen svoj postup, ale aj zakončenie. Keď to na tanieri žiari, slinky sa tvoria oveľa rýchlejšie!